Webshop 24/7

Eigen productie

Eigen transportdienst

Eigen plaatsingsdienst

Ervaren klantendienst

Schoolomgeving

Alles begint met vlot op school aankomen, in alle veiligheid. Denk maar aan een autovrije schoolpoort en een fietsenstalling waar men snel en eenvoudig de fiets kwijt kan, zonder schade. Bij VVS kunt u terecht voor het totaalplaatje. Ook denken we graag met u mee over de (her)inrichting van uw schoolplein, waar speelplezier centraal staat.

Onze afvalbakken, zitbanken en markeringen zijn zeer kleurrijk, maar bovenal milieuvriendelijk, duurzaam en vandalismeproof. Prikkel de jeugd en zorg ervoor dat uw speelplaats een verlengstuk wordt van het klaslokaal.

Thermoplastische markeringen daagt de leerlingen uit te bewegen en om samen te spelen. Daarnaast kunt u ze ook gebruiken om verschillende zones en wachtstroken aan te duiden.

HIGH FIVE

Vergeet Superman of Spiderman. “Five” is the new cool ‘kid’ in town.
Het gele mannetje met de blauwe helm duikt regelmatig op in verschillende scholen waar hij kids uitdaagt om te voet of met de fiets naar school te komen.

Elke school heeft ermee te kampen, het gekende haal-en brengverkeer. Als ouder hebben we vaak niet de tijd om te stappen of fietsen naar school.
Dat zorgt natuurlijk voor rommelverkeer rond de school. Daarnaast zitten kids op de achterbank en missen ze zo beweging en verkeersoefening.

KINDEREN BAAS

Willen we leefbare schoolomgevingen met veel en veilige fietsertjes, dan moeten we beginnen bij de kids.
Zij vinden het tenslotte fantastisch te stappen en fietsen. We moeten alleen nog mama en papa meekrijgen.

De keuze van auto is snel gemaakt vanuit veiligheidsgevoel en omdat het simpelweg sneller is om daarna door te rijden naar het werk.
Maar voor zoiets belangrijks als verkeerservaring moet tijd gemaakt worden. Eigenlijk is het heel makkelijk.

Je moet de kinderen zover krijgen dat ze aan de mouw van mama en papa trekken om mee te stappen en fietsen naar school.
Want we weten allemaal: kids zijn baas.

HOE HOU JE DAT EEN GANS JAAR VOL?

Je bent natuurlijk niet zo veel met een campagne van een maand waarna het effect daarna terug afzwakt.
Willen we het probleem structureel aanpakken, dan moeten we een gewoonte ontwikkelen. We kennen per jaar 5 sleutelmomenten met een specifieke aanpak.
Voor de scholen en besturen mag dit geen werk met zich meebrengen. Tijdens de sessie lichten we graag toe hoe dat in z’n werk gaat.

RESULTAAT

Bij de gemeenten waar de aanpak gebruikt wordt scoren we gemiddeld 68% meer fietsen over het ganse jaar. De grootste stijging zie je bij minder weer. Dan zien we 7 keer meer fietsen als daarvoor.

Voor de scholen zijn de acties kant-en-klaar.
Ouders zijn blij dat de gemeente het rommelverkeer op een belonende en innovatieve manier oplost.
En die kinderen, ja die zijn natuurlijk heel gelukkig.